18 Ekim 2023
Hazine 24.3 milyar lira borçlandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği iki tahvil ihalesinde toplam 24 milyar 348,9 milyon lira borçlanmaya gitti.
26 Haziran 2023
ABD’den belirli bölgelerde İsrail ile bilimsel ve teknolojik işbirliğini durdurma kararı
ABD yönetiminin, İsrail ile bilimsel ve teknolojik işbirliğinin, 1948 sınırlarını belirleyen 'Yeşil Hat' dışında durdurulması talimatı verdiği bildirildi.
26 Haziran 2023
ABD Dışişleri Bakanı: Wagner Grubu ile ilgili durum, Rusya’nın iç meselesi
CNN'e konuşan Blinken, Rusya’da son günlerde Wagner Grubu etrafında yaşanan olayların, Washington tarafından çok yakından izlendiğini, ancak Rusya'nın bir iç meselesi olduğunu belirtti.
18 Haziran 2023
Okul gezisinden kaçıp Almanya’ya iltica etti
İzmir’in Seferihisar ilçesinde bulunan Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki İ.E., Erasmus projesi kapsamında İtalya’ya yapılan gezide gruptan ayrılarak kayboldu. Yapılan araştırma sonucunda İ.E.’nin İtalya’dan Almanya’ya ...

Dünya

Sağlık

27 Mart 2024

Tıp Tarihine Geçen Nakil: Domuz Böbreği Başarıyla İnsana Nakledildi

ABD’de tıp tarihinde bir ilke imza atıldı ve genetiği değiştirilmiş bir domuz böbreği, 62 yaşındaki bir hastaya başarıyla nakledildi. Bu devrim niteliğindeki operasyon, son evre böbrek […]
26 Aralık 2023

Uzmanı uyarıyor: ‘Kestanenin bazı türleri insan tüketimi için uygun değil, zehirlidir’

Bilecik Belediyesi ithal edilen ve aslen hayvan yemi olarak kullanılan tonlarca kestane ele geçirildi. İnsanların sağlığını tehlikeye atan ve zehirlenmelere neden olan kestaneler ile tüketime uygun kestaneler birbirinden nasıl ayrılır?
25 Haziran 2023

Bakan Yardımcısı Mumcu, Özkan Uğur’u hastanede ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam eden MFÖ (Mazhar Fuat Özkan) grubunun üyelerinden Özkan Uğur'u hastanede ziyaret ederek eşi Aysun Aslan Uğur ve oğlu Alişan Uğur'dan durumu hakkında bilgi aldı.
24 Haziran 2023

Bakan Koca’dan hastanelerde Suriyelilere öncelik açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yabancı uyruklu hastaların 'öncelikli hasta' muamelesi gördüğüne ilişkin iddiaların doğru olmadığını söyleyerek, 'Haberlerde kullanılan görselde hastaya 'öncelik' tanınmasına neden olan durum, iddia edildiği gibi uyruğu değil, polikliniğe acilden sevk edilmiş olmasıdır' dedi.

Teknoloji

26 Aralık 2023

Ne altın ne de elmas: Dünya’nın en pahalı maddesinin bir gramı 62 trilyon dolara satılıyor

Dünya'nın en pahalı maddesinin sadece bir gramına 62 trilyon dolar paha biçiliyor. Bu inanılmaz malzemenin üretimi 100 milyar yıl sürüyor ve tıbbi görüntüleme ekipmanlarında kullanılıyor.
10 Eylül 2023

Microsoft Paint, yeni arka planı kaldırma özelliğiyle kendini biraz daha aşıyor

Microsoft, Windows Insider'lar için Paint'e yönelik yeni güncellemeyi Canary ve Dev kanalında duyurdu. Yeni güncellemeyle Microsoft, Paint kullanıcılarına fotoğraflardan arka planları kolaylıkla kaldırma seçene ...
10 Eylül 2023

Atlantik Okyanusu üzerinde “koşarak” Londra’ya gitmek isteyen adam tutuklandı

Bir hamster tekerleğine benzeyen el yapımı aracıyla Atlantik Okyanusu'nu "koşarak" geçip Londra'ya ulaşmak isteyen adamın macerası beklediği gibi sonuçlanmadı.