4 gençten 3’ü başka bir ülkeye göç etmek istiyor

Küresel kripto para borsası 10. yılını kutluyor
28 Mayıs 2023
İran Cumhurbaşkanı Reisi: OPEC ile işbirliğini güçlendireceğiz
28 Mayıs 2023

Beyin göçü oranları dünya genelinde hızla artarken, bu durum gelişmekte olan ülkeler için kritik bir probleme dönüşüyor. Online PR Servisi B2Press’in incelediği araştırmalar, ülkemizdeki 18-25 yaş arası bireylerin %73’ünün yurt dışında yaşamak istediğini gösterirken, gençlerin en çok Avrupa ülkelerini tercih ettiği kaydediliyor.

Beyin göçü, dünya genelinde gün geçtikçe artıyor. Daha iyi bir yaşam sürmek amacıyla istihdam ya da nitelikli eğitim fırsatlarından yararlanmak isteyen birçok kişi, farklı ülkelere göç ediyor. Online PR Servisi B2Press’in konuya dair gerçekleştirdiği araştırmalar, beyin göçünden dolayı en çok terk edilen 177 ülke arasında Türkiye’nin 132. sırada konumlandığını ortaya koydu. 2007-2022 yıllarını kapsayan verilere göre, Suriye’nin 11, Afganistan’ın 12. sırada yer aldığı beyin göçü endeksinde, en az göç veren ülkeler sırasıyla Avustralya, İsveç, Norveç, Kanada ve Danimarka oldu.

Beyin göçünün Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler açısından kritik bir probleme dönüştüğüne dikkat çeken Online PR Servisi B2Press,