Berna Laçin ameliyat oldu | ‘Çok nadir gözüken bir vaka’

14 Şubat Çarşamba Antalya elektrik kesintisi
14 Şubat 2024
Birleşik Krallık, ilk iki ayda Türkiye’nin en fazla dış satım yaptığı 4’üncü ülke oldu
8 Mart 2024

Ameliyat olması gerektiğini duyuran Berna Laçin, sevenlerini üzdü. Laçin sosyal medya hesabında ameliyat sonrası sağlık durumunu paylaştı. Peki ama Berna Laçin’in doktorunun “çok nadir” olarak adlandırdığı hastalık ne? Berna Laçin ne hastası, neden ameliyat oldu? İşte merak edilen detaylar…

Berna Laçin ameliyat oldu

Sağlık sorunları nedeniyle oyunlarını iptal eden Berna Laçin, sevenlerine ameliyata girmeden önce durumunun açıklamasını yaptı. Acil ameliyat olan Laçin, ameliyat sonrasında da sağlık durumu hakkındaki merak edilenleri paylaştı.

Oyuncu Berna Lalçin, geçtiğimiz günlerde sağlık sorunları nedeniyle oyunlarını iptal etmişti ve acil ameliyat olması gerektiğini açıklamıştı. Laçin ameliyat sonrası sosyal medya hesabından sağlık durumu hakkında konuştu.

Laçin;

“Ameliyat sonrası Prof.Dr. Azmi Hamzaoğlu geldi ve hocamız durumu şöyle açıkladı: Ameliyat 9 saat sürdü ve çok zor bir ameliyattı, sırtta, omurlar arasından çıkan disk omurilik zarını yırtmış ve içeri batmış, aşırı kemikleşmiş, karşısında da benzer bir disk daha çıkmış o yüzden ameliyat çok uzun sürdü. Onları temizleyip aldık, üç omura toplam altı tane vida yerleştirip plaka ile kapattık. Çok çok nadir gözüken bir vaka, bunu ders olarak da okutacağız. Omuriliğin kendini tamir etmesi için bir hafta 10 gün hastanede yatağa bağlı kalacak, hiç kalkmayacak, kendini iyice tamir etsin ondan sonra oturtup yürütürüz. Ameliyat çok başarılı geçti, yürümen mucize zaten o halde bu kadar süre nasıl idare ettin o ayrı hikaye.” açıklamasını yaptı.

Omurilik zarı ve omurga nedir?

Anatomide meninksler, beyni ve omuriliği saran üç zardır. Bu zarların temel işlevi, merkezi sinir sistemini korumaktan ibarettir. Hasar gördüklerinde direkt olarak merkezi sinir sistemi açık ve savunmasız bir hal alır.

Omurga, kafatası ile kuyruk sokumu arasında var olan omur adlı kemik parçalarından oluşmaktadır. Simetrik bir dizilim hâlinde olan omurların aralarında disk ve faset eklemler bulunmaktadır. Bu eklemler omurganın dayanıklılığını ve esnekliğini artırırken, omurgaya hareket kabiliyeti de kazandırır.