Biden doğruladı: ‘İsrail’e verdiğimiz bombalar Gazze’de sivillerin ölümüne yol açtı’

İkinci el ilan sayısında artış: ‘Yüksek faizden yararlanmak isteyen satışa geçti’
9 Mayıs 2024
‘Kocam yük olarak görüyordu’ dedi, engelli oğlunu timsahlara attı
9 Mayıs 2024

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde on binlerce sivilin ölümüne ve yaralanmasına yol açan kara, hava ve denizden yürüttüğü saldırılar, ardında büyük yıkımlar da bırakarak 216. gününde sürüyor.

ABD Başkanı Biden, CNN televizyonuna röportajında, Gazze Şeridi’ndeki durumu değerlendirerek geçen hafta yaklaşık 900 kiloluk bombaların İsrail’e sevkiyatını durdurma kararını aldıklarını anımsatarak şu ifadeyi kullandı:

Gazze’deki siviller bu bombaların sonucunda ve girilen sivil yerleşim merkezlerinde diğer şekillerde öldürüldü.

‘Sevkiyatı durdururuz’

İsrail’i, Refah’a yönelik kapsamlı bir kara saldırısına girişmemesi yönünde birçok kez uyardıklarını belirten Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile son görüşmesinde de bu konuyu gündeme getirdiğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer Refah’a girerlerse, ki henüz girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah’ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim.

İsrail’in güvenliğini sağlama taahhütlerine halen bağlı olduklarının vurgulayan Biden, bununla birlikte Gazze Şeridi’ndeki sivil yerleşimlere yönelik kullanılan bazı silah, bomba ve top mermilerinin İsrail’e sevkiyatını durduracaklarını vurguladı.

Daha önce ABD’nin, Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinde düzenlenecek askeri operasyon sırasında kullanılabileceği endişesiyle İsrail’e 3 bin bomba içeren askeri sevkiyatı askıya aldığı bildirilmişti.