Erdoğan: Devlet Bey geçici Meclis Başkanı olacak
17 Mayıs 2023
Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Mevzular Açık Mikrofon’ programına katılacak
17 Mayıs 2023

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D-CNN Türk ortak yayınında seçime gündeme ilişkin gündeme soruları yanıtlıyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

– “28 Mayıs için çalışıyoruz. 12 günü iyi değerlendireceğiz, rehavete kapılmayacağız.

– Deprem bölgesinin belli bir bölümünü bu hafta sonunda ziyaret edeceğim. Miting düşünmüyorum, deprem bölgesinde miting benzeri toplantılar yapabiliriz.

– Deprem bölgesinde miting benzeri toplantılar yapabiliriz. Çok hakaret ettiler, çok çok yanlış ve çirkin. Devlet Bey ile yaptığım görüşmede, ‘Ben gelmeye hazırım’ dedi. Belki Fatih Bey de gelecek. Hatay Defne’de malum hastane konusunda ‘Yapamazlar’ deniyordu. Devlet Hastanesi bitme noktasına geldi. Orayı belki açma durumumuz olacak. Sadece iç kısmının aksamı değil, çevre ve peyzaj yapma suretiyle vatandaşı psikolojik olarak etkilemesini önemsiyorum.

– Bekledikleri oyları almadıkları için ‘Buralara destek, yardım yok’ gibi ifadeler. Kampanyamızı samimiyet üzerine kurduk. Daima dürüst olduk, yalan söylemedik. Milletimizin aklını irfanını hiçbir zaman hafife almadık. Tüm sözlerin arkasındayız. İnşallah 28 Mayıs’tan sonra hepsini hayata geçireceğiz. Milletimiz kumpas ve kaset siyasetini reddettiğini göstermiştir. Muhalefetin terör örgütü uzantılarıyla Seçim kazanamayacağını anlamış olması gerekir. Millet terör örgütüne oy vermiyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nun kendisine ve milletine iyilik yapıp temiz siyaset yürütmesini bekliyoruz.

– Vatandaşım samimiyet içerisinde bir final var böyle tamamlanmasını bekliyor. Onlarda sadece kan kin ölüm var. Hâlâ hatayı kendinde değil millette arıyorlar. Deprem bölgesi için tehdit sallıyorlar. Kendilerine oy vermeyenlere hakaret ediyorlar. Gençlerimize umutsuzluk aşılıyorlar. Devletin kurumları görevini bilir gereğini yapar. Bu kifayetsiz muhterisler CHP’nin başında olduğu sürece millet ne mesaj verirse versin gereğini yapamayacaklar. Biz oranın bize olan oy noktasında yaklaşımını biliyoruz.”