Snapdragon 8 Gen 3, performansıyla dudak uçuklatacak!

Bebeklerde erken müdahalenin önemi ve faydaları
29 Nisan 2023
Grand Theft Auto 6’nın ayak sesleri duyulmaya başlandı
29 Nisan 2023
Tümünü göster

#image_title

Qualcomm’un en yeni mobil yonga seti Snapdragon 8 Gen 3, frekans yükseltmesinde dikkat çeken bir yükseltme alacak. Çinli kaynaklardan gelen yeni bir sızıntıya göre çip, 3.7GHz’de çalışan Cortex-X4 çekirdeğe yer verecek. Ayrıca çekirdek mimarisinde değişikliklere gidilecek.

Snapdragon 8 Gen 3 için 3.7GHz’lik frekans yükseltmesi

Çinli kaynaklar, yeni Qualcomm yonga setinin dudak uçuklatan bir performans yükseltmesine sahip olacağına inanıyor. Yeni çipte bir “süper büyük” çekirdek, beş “büyük” çekirdek ve iki “küçük” çekirdek olmak üzere 1+5+2 mimarisi olacağı düşünülüyor.

Cortex-X4 çekirdeğinin ayrıca 3.74GHz frekansta çalışacağı bildirildi. Günümüzde kullanılan en güncel yonga seti Snadpragon 8 Gen 2’de Cortex-X3 mimarisi bulunuyor ve 3.2 GHz’de çalışıyor. Bu, günlük kullanımda performansın doğrudan etkileneceği anlamına geliyor.

SD 8 Gen 3 ile sunulacak bir diğer yükseltme ise 770 MHz frekansa sahip Adreno 750 GPU olacak. Şu anda 4nm mimarisiyle Adreno 740 GPU’ların kullanıldığını belirtmek gerekiyor.

Qualcomm ayrıca üretim tarafında TSMC’nin yongalarını kullanmaya devam edecek. Ancak TSMC tarafından üretilen N4 yongası yerine N4P’ye yükseltileceği bildirildi.

Söylentiler, yeni nesil SD 8 Gen 3’ün 2023’ün sonlarında gerçekleşecek bir lansmanda tanıtılacağı ortaya çıkardı. Yeni çipin kamera ve batarya performansı konusunda da gözle görülür artışlar sunacağı söyleniyor. Gen 3’ü kullanan ilk telefon ise Galaxy S24 ailesi olabilir.

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.