AKP Başkanvekili Yıldırım’dan “Kızılay Başkanı İstifa Etmelidir” Çağrısı!

İmamoğlu’na taşlı saldırı dünya basınında: ‘Seçim öncesi şiddet patlaması’
8 Mayıs 2023
Yapay zeka artık yabancı dil yeterliliğini de ölçüyor
10 Mayıs 2023

Kızılay tarafından 6 Şubat Depremleri’nde AHBAP’a ve Türk Eczacılar Birliği’ne gerçekleştirilen çadır satışı sonrası başlayan ‘Kızılay Başkanı Kerem Kınık’istifa etmelidir çağrılarına iktidar partisinden de destekler geliyor. AKP Başkanvekili Binali Yıldırım da Kızılay Başkanı Kınık’ı istifaya davet etti.

Çadır satışları ile başlayan süreçte kurumun itibarının zedelendiği, kuruma güvenin azaldığı belirtilirken; kan bağışında asgari seviyenin altına düşülmesinin nedeninin de güvensizlikten kaynaklandığı belirtiliyor.Kan ihtiyacı olan hastaların en tedirgin zamanlardan geçtiği bu dönemde Kızılay’ın yeniden itibarını kazanması için Kızılay Başkanı Kınık’ın istifasına yönelik bir tek kamuoyundan, Kızılay eski yöneticilerinden, muhalefetten değil AKP’den de çağrılar geliyor. Son çağrı AKP Başkanvekili Binali Yıldırım’dan geldi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık yaklaşık 10 gündür herhangi bir sosyal medya paylaşımında bulunmayarak, konuyla ilgili sessizliğini koruyor. Başkanvekili Binali Yıldırım’ın istifa çağrısının ardından ardından Kınık’ın ne yapacağı kamuoyunda merakla bekleniyor.

“Deprem Zamanı Çadır Satışı Akla İzana Uyacak şey Değil”

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım dün Habertürk’te katıldığı programda Kızılay’ın depremlerde çadır satışı yapmasının kabul edilemez olduğunu, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kurumu daha fazla yıpratmadan kenara çekilmesinin uygun olacağını söyledi. Yıldırım, “Kızılay’ın 150 yıllık geçmişi var. Kızılay’la ilgili benim kafam çok berrak. Bizim iktidarımız öncesi Kızılay’da taht kavgaları çok oldu. Biz geldik kuruma ciddi saygınlık kazandırdığımız gibi imkanlarını da çok artırdık. Son depremde yaşanan olay hiçbir şekilde akıl sahibi insanın kabul edebileceği bir şey değildir. Elindeki çadırları parayla başkasına vermek. Kendi ihtiyacın varken onun üzerinden ticaret yapma yoluna gitmek akla izana uyacak bir şey değil. Başkanın bu şartlar altında bırakması gerektiğini bakanlardan söyleyenler oldu. Benim kanaatimde kurumu fazla yıpratmadan kenara çekilmesi, iyi olur” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)