İmamoğlu’na taşlı saldırı dünya basınında: ‘Seçim öncesi şiddet patlaması’

Kılıçdaroğlu’ndan yeni video: ‘Devrimsel bir proje’
8 Mayıs 2023
AKP Başkanvekili Yıldırım’dan “Kızılay Başkanı İstifa Etmelidir” Çağrısı!
8 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde düzenlenen taşlı saldırı, dünya basınında da yankı buldu. ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg, “Türkiye’de muhalefetin mitingi seçim öncesi şiddet patlamasıyla saldırıya uğradı” başlığı ile haberi okuyucularına duyurdu.

‘ERDOĞAN, KAPSAMLI MUHALFET BLOĞUYLA KARŞI KARŞIYA’

Haberde, şu ifadelere yer verildi: “Erdoğan 20 yıl Türkiye’yi yönetti ve 14 Mayıs seçimlerinde en geniş kapsamlı muhalefet bloğuyla karşı karşıya. İmamoğlu, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu adına mitingleri yürütüyor.”

‘AK PARTİ’NİN KALESİ ERZURUM’

İngiltere merkezli Reuters haber ajansında, “AK Parti’nin kalesi Erzurum’da protestocular, İmamoğlu’na taş attı” denildi. Reuters’ın haberinde, şöyle devam edildi: “Erzurum’daki etkinlikte, Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması halinde cumhurbaşkanı yardımcısı olacak olan İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu, bir açık otobüsün tepesinden taraftarlarına hitap ederken, kalabalığın bazı üyeleri kendisine ve kalabalığın içindeki taraftarlarına taş attı.”

‘GERGİNLİĞİN ALTINI ÇİZDİ’

Fransız haber ajansı AFP’de ise, kalabalık içerisinden birkaç kişinin İmamoğlu ve kampanya otobüsünü ‘taş yağmuruna tuttuğu’ belirtildi. “Öfkeli protestocular, İmamoğlu genel seçimler öncesinde Türkiye’nin muhafazakar iç kesimlerini gezerken kampanya otobüsünü taş yağmuruna tuttu” ifadelerinin yer aldığı haberde, İmamoğlu’nun saldırıları ‘provokasyon’ olarak nitelediği hatırlatıldı.

Seçim sürecinin ‘gergin’ geçtiğini yazan AFP’de, şöyle devam edildi: “Olay, önümüzdeki pazar günü yapılacak meclis ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini çevreleyen gerginliğin altını çizdi.” (DIŞ HABERLER)