Atlantik Okyanusu üzerinde “koşarak” Londra’ya gitmek isteyen adam tutuklandı

ABD’den Ukrayna’ya 600 milyon dolarlık yeni askeri yardım
10 Eylül 2023
Microsoft Paint, yeni arka planı kaldırma özelliğiyle kendini biraz daha aşıyor
10 Eylül 2023

Hamster tekerleğine benzeyen bir araçla Atlantik Okyanusu’nu geçerek Londra’ya kaçmaya çalışan adam tutuklandı. Bu araç, aynı bir hamster gibi, adamın içerisinde koşması sayesinde su üzerinde yol almak için tasarlanmış.

44 yaşındaki Reza Baluchi, 26 Ağustos’ta Georgia eyaletindeki Tybee Adası’nın 110 kilometre açığında ABD Sahil Güvenliği tarafından yakalandı. Yetkililerin açıklamasına göre, adamdan gemide olduğunu söylediği gemi ruhsatını vermesi istendi.

USCG görevlileri el yapımı “gemisinin” durumuna dayanarak Baluchi’nin açıkça emniyetsiz bir yolculuk yaptığını tespit ederek karaya çıkmasını istedi. Adam üç gün boyunca el yapımı aracını terk etmeyi reddetti ve iddiaya göre gemide bomba olduğunu, binmeye çalışırlarsa bunu kullanacağını söyleyerek görevlileri tehdit etti. Sonunda aracını terk eden adam şu anda liman kaptanının emrini ihlal etmek gibi federal suçlamalarla karşı karşıya.

Bu, Baluchi’nin yüzen çarkla yaptığı ilk tehlikeli yolculuk da değil. Diğer birkaç denemesinde de sahil güvenlik tarafından kurtarıldığı biliniyor. 2014 yılında Bermuda’ya yaptığı bir yolculuk, Baluchi’nin yönünü şaşırması ve balıkçılara yol sormak zorunda kalması üzerine kısa sürmüştü. Sahil Güvenlik yolculuğa devam etmemesi konusunda onu uyardı, ancak o devam etti ve sonunda Florida, St. Augustine kıyılarının yaklaşık 130 deniz kilometresi açıklarında yer belirleme işaretini kullandı.

Baluchi, bir başka denemesi sırasında kıyıya çekildikten sonra Fox 35’e verdiği demeçte “hayallerimden asla vazgeçmeyeceğim. Beni dört ya da beş kez durdurdular ama asla vazgeçmeyeceğim” demiş ve eklemişti: “Amacım sadece evsizler için para toplamak değil, sahil güvenlik için para toplamak, polis departmanı için para toplamak, itfaiye için para toplamak. Onlar kamu hizmetindeler, bunu güvenlik için yapıyorlar ve diğer insanlara yardım ediyorlar.