Microsoft Paint, yeni arka planı kaldırma özelliğiyle kendini biraz daha aşıyor

Atlantik Okyanusu üzerinde “koşarak” Londra’ya gitmek isteyen adam tutuklandı
10 Eylül 2023
Putin, yeni dünya düzeni için 6 temel prensibi açıkladı
5 Ekim 2023

Microsoft, Windows Insider’lar için Paint’e yönelik yeni güncellemeyi Canary ve Dev kanalında duyurdu. Yeni güncellemeyle Microsoft, Paint kullanıcılarına fotoğraflardan arka planları kolaylıkla kaldırma seçeneği sunarak kolaylıkla mükemmel resimler oluşturmalarına olanak tanıyor. Ayrıca, bu özellik kullanıcıların tüm tuvalden ya da tuval içindeki bir seçimden arka planları kaldırmasına da olanak tanıyacak.

Bu özelliğin kullanımı oldukça basit. Kullanıcının Paint’e bir tuval aktarması ya da Paint kullanarak mevcut bir resmi açması gerekiyor. Microsoft Paint’e girdikten sonra, kullanıcılar üst şeritteki arka planı kaldır düğmesindeki Arka Planı Kaldır seçeneğine tıklayabiliyor. Bu, arka planı görüntüden anında kaldırıyor. Alternatif olarak, seçme aracını kullanarak görüntünün bir bölümünü seçebilir ve Microsoft Paint’in seçilen alanın arka planını kaldırmasını sağlayabilirsiniz.

Bu özellik şu anda Canary ve Dev kanalındaki Windows Insider’lara sunuluyor. Arka plan kaldırma özelliğini kullanmak için Microsoft Paint 11.2306.30.0 veya üzeri bir sürümün yüklü olduğundan emin olmalısınız. Canary veya Dev kanalındaysanız, en son güncellemeyi indirmek için Microsoft Store’a gidebilirsiniz.