Google, alınan yeni kararlar sonrasında neler değişecek

BlackBerry telefonların efsane klavyesi, harici klavye olarak satışa çıktı
4 Nisan 2023
Rusya’nın Belgorod kentinde uçak bombası alarmı
23 Nisan 2023

Google’ın şirket genelinde sunduğu hizmet ve avantajlar konusundaki tutumu, fonları yeniden tahsis etmeye ve maliyet düşürücü önlemler oluşturmaya çalıştığı için sona eriyor gibi görünüyor. Resesyon korkusuyla binlerce çalışanını işten çıkaran Google, diğer arama motorlarına yetişmek için ciddi adımlar atarken Yapay Zeka teknolojisine de öncelik veriyor.

Mali İşler Müdürü Ruth Porat cuma günü Google çalışanlarına bir not göndererek, mısır gevreği, espresso ve maden suyu gibi ücretsiz atıştırmalıklar sağlayan şirketin bazı mikro mutfakları da dahil olmak üzere sunulan çeşitli avantajları ortadan kaldıracaklarını veya azaltacaklarını ve dizüstü bilgisayarlar gibi kişisel ekipmanlara yapılan harcamaları durduracaklarını söyledi. Business Insider tarafından yayınlanan notta Porat, “Ekipman bizim boyutumuzdaki bir şirket için önemli bir gider olduğundan, burada anlamlı bir tasarruf yapabileceğiz” diye yazdı. Porat, şirketin işe alım hızını azaltacağını ve daha yüksek öncelikli işlere odaklanmak için ekipleri yeniden tahsis edeceğini de sözlerine ekledi.

Öğrenilene göre, bu kısıntılar ofis konumunun ihtiyaçlarına göre değişecek ve mutfak kullanımı da sınırlandırılacak. Porat paylaştığı notta, mikro mutfağın tipik olarak önemli ölçüde daha düşük kullanım hacmi gören günlerde kapatılacağını ve diğer imkanların çapının da daraltılacağını açıkladı.

Google çalışanları uzun zamandır çamaşırhane, masaj, şirket yemekleri ve egzersiz olanakları gibi avantajların yanı sıra yüksek maaşlar ve hisse senedi hibelerinden yararlanıyor ve bu da Google’ı sadece görkemli avantajları için bile çalışmak için ideal bir yer haline getiriyor. Bu avantajlar sona ererken Google CEO’su Sundar Pichai bu yılın başlarında şirketin Google personelini yaklaşık yüzde 6 oranında azaltacağını ve bunun da yaklaşık 12 bin çalışana denk geldiğini söylemişti.