BlackBerry telefonların efsane klavyesi, harici klavye olarak satışa çıktı

War Thunder, Türk Ordusunun Cesaretini Yeni Kısa Filmiyle Onurlandırdı
4 Nisan 2023
Google, alınan yeni kararlar sonrasında neler değişecek
4 Nisan 2023

BlackBerry‘nin iPhone’un gelişiyle birlikte akıllı telefon pazarında baş aşağı gitmeye başladığı ve sonunda da ortadan baybolduğu bilinen bir gerçek. Ancak bundan önce BlackBerry’nin sağlam telefonlar ürettiğini ve fiziksel akıllı telefon klavyelerini mükemmelleştirdiğini de inkar etmek mümkün değil. Eğer bir BB hayranıysanız ve hala başparmaklarınızla yazmakta tüm parmaklarınızdan daha iyiyseniz, artık bilgisayarınız için bir BlackBerry klavyesi edinebilirsiniz -hatta telefonunuz için de öyle…

Akıllı telefonların sadece dev dokunmatik ekranlardan ibaret olmadığı iPhone öncesi günleri hatırlayacak kadar yaşlıysanız, BlackBerry’nin telefonlarının ne kadar ünlü olduğunu da bilirsiniz. Şirket yöneticilerinden lise öğrencilerine kadar herkesin cebinde bulunabilen BB telefonlarına özlem duyanlar hala var. Mesela İsveç’teki Solder Party çalışanları gibi.

Solder Party‘de çalışanlar, şirketin şimdiye kadar piyasaya sürdüğü en şık telefonlardan biri olan BlackBerry Q20’nin klavyesini edindikten sonra geliştirmeyi ve uyarlamayı düşünmüşler. BB Q20’yi özelleştiren çalışanlar, onu standart bir USB-C bağlantı noktası ve yerel USB HID ile birleştirmişler ve ortaya bir Mac, Windows veya Linux PC’ye ve hatta Apple ve Android mobil cihazlara bağlayabileceğiniz harici bir klavye çıkmış. Böylece artık BB Q20 klavyesi, standart bir QWERTY klavye olarak kullanılabilir hale gelmiş.

Üzerinde minik bir dokunmatik yüzey de bulunduran BB Q20’nin çok geçmeden seri üretimine de başlanmış ve satışa sunulmuş. Şu an BB Q20 klavyesini Solder Party’nin Tindie mağazasından 30 dolar karşılığında alabilirsiniz.