Microsoft, Windows 11’de sekme sayısını sınırlamayı planlıyor

Twitter’da mavi tik kaosu yaşanıyor: Her şey birbirine girdi, kafalar karıştı
4 Nisan 2023
Haberimiz olmasa da her yerde karşımıza çıkan sayı: e sayısı (Euler sayısı) nedir?
4 Nisan 2023

Microsoft, son 7 günde üç yeni Insider derlemesi yayınladı ve bunlardan biri yeni Canary kanalı, biri Dev Kanalı ve biri Beta Kanalı için sunuldu. Bu Insider derlemeleri, çoğunlukla olduğu gibi, henüz genel olarak duyurulmamış yeni özellikleri ortaya çıkarabiliyor. Bunlardan biri, Windows 11’in kullanıcılar Alt + Tab tuş kombinasyonunu kullandıklarında görüntülenmesine izin verilen Edge tarayıcı sekme sayısında bir değişiklik gibi görünüyor.

Microsoft, Windows 11 Moment 3 güncellemesinde gösterilen son sekmelerin sayısını sınırlamak için çalışıyor.

Bir Windows meraklısı olan Twitter kullanıcısı Xeno tarafından tespit edildiği üzere Microsoft, Alt + Tab ile gösterilen Edge sekmesi sayısını sınırlayacak. Microsoft, en yeni Insider derlemelerinin her birinde en çok 20 sekmeye kadar izin veren bir ayar seçeneğine yer vermiş durumda.

Microsoft, örneğin yapı 25314 gibi daha önceki derlemelerde, tüm sekmelerin görülmesine izin veriyordu.

En son 5 sekme”, “en son 3 sekme” ve “Sekmeleri gösterme” şeklindeki geri kalan seçeneklerde bir değişiklik görülmüyor. Yukarıda bahsedildiği gibi, Xeno, tüm Insider derlemelerinin bu özelliği aldığını ve bunun da, değişikliğin Moment 3 güncellemesiyle yayınlanabileceği anlamına geldiğini belirtti.

Microsoft, sekmelerin sistem belleği (özellikle Uyku Sekmelerinin devre dışı bırakılabileceği durumlarda) ve işlemciler üzerindeki etkisini azaltmak için bu özelliği sınırlıyor olabilir.