Twitter’da mavi tik kaosu yaşanıyor: Her şey birbirine girdi, kafalar karıştı

Kolon kanseri nedir? Kolon kanseri belirtileri nelerdir?
28 Mart 2023
Microsoft, Windows 11’de sekme sayısını sınırlamayı planlıyor
4 Nisan 2023

Hafta sonu gerçekleşen bazı gelişmelerin ardından Twitter’ın doğrulanmış kullanıcıları ele alma şekli bir kaosa doğru gitmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Twitter, eski doğrulanmış kullanıcıların mavi tiklerini 1 Nisan’da sonlandırmaya başlayacağını açıklamıştı. Ancak bu durum, CEO Elon Musk tarafından açıkça bahsedilen bazı kişiler için geçerli değildi. Bütün bunlar gerçekleşirken yeni bir haber, en çok takip edilen sitelerin yaklaşık 10.000’inin Twitter Blue’ya abone olmasalar bile eski doğrulama işaretlerini koruyacağını belirtti.

Şimdi ise Twitter, hem eski doğrulanmış hesaplar, hem de Twitter Blue aboneleri için aynı sembolü gösteriyor ve bu da onları birbirinden ayırmayı zorlaştırıyor.

The New York Times, mavi tiki kaybetti

Twitter Verified hesabının 1 Nisan’da eski mavi tikleri kaldırmaya başlayacağını tweet’lemesinin ardından, eski doğrulanmış Twitter kullanıcıları geçtiğimiz hafta sonu mavi üzerine beyaz doğrulama işaretlerini kaybetmeyi bekliyorlardı. Ancak bildirilene göre, kullanıcıların doğrulamasının kaldırılmasının elle yapılması gereken zahmetli bir işlem olmasından dolayı çoğu durumda bu geçiş gerçekleşmedi. Ancak Twitter Blue için ödeme yapmayacağını belirten The New York Times, görünene göre CEO Elon Musk’ın anlık bir kararı ile doğrulama işaretini kaybetti.

NYT’den bahsetmişken, en çok takip edilen 10.000 sitenin ve önde gelen 500 reklam verenin, Twitter Blue’ya abone olmaya gerek kalmadan doğrulama rozetlerini koruyacağı bildirildi. Bu, LeBron James ve Beyaz Saray gibi öne çıkan bazı hesapların bir abonelik için asla ödeme yapmayacaklarına dair tweet’lerin ardından geldi.

Beyaz Saray dijital strateji direktörü Rob Flaherty, personele gönderdiği bir mesajda “Twitter Blue’nun bir hizmet olarak kişi düzeyinde doğrulama sağlamadığını anlıyoruz. Bu nedenle, mavi bir doğrulama işareti artık hesabın ücretli bir kullanıcı olduğunun doğrulanması olarak hizmet edecek” dedi. Çok sayıda başka hesap da benzer hislerini tweet’ledi, bazıları ünlülerin, gazetecilerin ve diğer etkili kullanıcıların Twitter trafiğinin ana itici güçleri olduğunu belirtti.

Bütün bu drama ile beraber, Twitter bir doğrulama rozetine tıkladığınızda görünen etiketleri de değiştirdi. Daha önce, Twitter Blue aboneleri “Bu hesap, Twitter Blue’ya abone olduğu için doğrulandı” ve eski doğrulanmış kullanıcılar “Bu, eski bir doğrulanmış hesaptır. Dikkate değer olabilir veya olmayabilir” şeklinde farklı mesajlar gösteriyordu. Artık her ikisi için de aynı mesajı gösteriyor: “Bu hesap, Twitter Blue’ya abone olduğu veya eski bir doğrulanmış hesap olduğu için doğrulandı.

Bazı kullanıcılar, revize edilen etiketleri daha eşitlikçi olarak kutlarken, diğerleri, mesajın, kullanıcıların gerçek hesaplar mı yoksa taklitçiler mi olduğunu anlamayı zorlaştıracağını belirtti. Ve açıkçası ikinci grubun haklı olduğunu düşünüyoruz…