Twitter alternatifi T2, gözünü mavi tikini kaybedenlere dikti

Galaxy S23 Samsung’a yaradı, en çok satan telefon markası yine değişti
4 Nisan 2023
War Thunder, Türk Ordusunun Cesaretini Yeni Kısa Filmiyle Onurlandırdı
4 Nisan 2023

Elon Musk’ın, bir önceki yönetim altında doğrulanan binlerce kullanıcının mavi tikini kaldırmaya karar vermesi ve herkesi Twitter Blue’ya yönlendirmesi sonrasında, Twitter alternatiflerinden biri, bu “eski” onay işaretli kullanıcıların bazılarını kendi platformuna çekmeyi umuyor. İki eski Twitter çalışanı tarafından yönetilen ve katılmanın yalnızca davet ile mümkün olduğu bir hizmet olan T2, kullanıcıların “eski” Twitter mavi tiklerini sitesine taşımalarına izin vereceğini söylüyor.

T2, Musk’ın Twitter’ı devralmasının ardından hızla ortaya çıkan ve büyüyen alternatiflerin arasında yer alıyor. Bu platform, Mastodon gibi daha önce de var olan bazı rakiplerinden daha küçük olsa da, Musk öncesi Twitter ile ilişkilendirilen “kamu meydanını” yeniden hayata geçirmeyi amaçlıyor. Hatta, kurucu Gabor Cselle, tamamen yeni bir deneyim yerine bazı basitleştirmelerle Twitter’ın oldukça basit bir kopyasını ortaya koyma niyetinde olduğunu açık bir şekilde belirtiyor.

Başka bir deyişle, ilerleyen zamanlarda adının değişmesi planlansa da şimdilik T2 olarak bilinen sosyal ağın, Twitter’ın eski doğrulama programını temel alan bir “Onay İşareti” özelliği başlatması şaşırtıcı değil. Bu kullanıcılar, T2’nin doğrulama sürecinden geçmek için kısa bir form doldurabiliyor. Ayrıca bu özellik, T2’nin bekleme listesindekiler tarafından da kullanılabilecek.

Twitter’daki eski doğrulamalar 1 Nisan tarihinde sonlanmaya başladığı için, kullanıcıların programdan yararlanmak için şimdilik yalnızca birkaç günleri bulunuyor. Ancak şirketin, Twitter’ın eski doğrulamaları sona erdiğinde farklı yollarla doğrulama sunmaya yönelik bir planı da bulunuyor. Ayrıca T2’nin form tabanlı doğrulaması, Twitter Blue aboneliği ile alınan yeni doğrulamalarda kullanılamayacak.

T2, yeni doğrulama özelliklerinin yanı sıra birkaç farklı önemli adımı daha duyurdu. Şirket, eski bir Discord yöneticisini yeni CTO’su olarak atadı ve Twitter kullanıcılarına tanıdık gelecek bir yeniden tasarımı başlatıyor.

Ancak yeni Twitter rakiplerinin tamamı gibi, T2’nin de platforma gerçek bir rakip olmaya yaklaşmadan önce uzun bir süreye ihtiyacı var. Yine de, Mastodon’un kurucu CEO’su Eugen Rochko‘nun da belirttiği üzere, Twitter’ın eski doğrulamaya sahip olanlar gibi daha etkili kullanıcıları, alternatifi olan platformlar için çok değerli kişiler. T2 bu kullanıcılardan daha fazlasını kendi bünyesine katabilirse, amaçlarına ulaşması çok daha kolay olabilir.